U uzbudljivoj završnici, nakon tri ribolovna dana, posada broda “Game on” kapetana Zvonimira Jurkovića, trijumfirala je na drugom međ unarodnom izlučnom nadmetanju u ribolovu na velike trofeje “Tuna fever Rogoznica 2016.” Jurković je sa svojim momcima Lukom Colnagomi Dujom Alačm, imao isti broj bodova kao i drugoplasirana posada “Mala Mirca” proslavljenog košarkaša Nikole Vujčća. I jedni i drugi su imali na udici, odnosno štapu po četiri tune koje su sistemom “ulovi i pusti”, snimili i pustili nazad u more te dobili ukupno 980 bodova. No na kraju je u foto-finišu zlato, ali i viza za nastup na svjetskom prvenstvo u svibnju 2017. godine u Kostarici, pripala timu “Game on” buduć i se zbog egala ocjenjivalo tko je imao prvi ribu na štapu.

Eto, 17 minuta su prije nas zakačili tunu na udicu, i njima otišlo zlato. Ma nema veza, krenulo je meni u ribolovu na ove velike tune, pa ću vam sigurno i ja dogodine na svjetsku smotru – prezadovoljno nam je daljnje planove u ovom adrenalinskom sportu otkrio “dvometraš”, sada sportski direktor izraelskog Maccabia.

No šapnuo nam je kako mu baš i nije u planu na big game dovesti košarkaše Maccabia, jer upravo ova vrsta ribolova mu je odmor od tog posla. I posebno ga raduje što su dvije manifestacije koje organizira njegov splitski klub Big game Croatia, ono nadmetanje u Komiži i ovo u Rogoznici, već dobili i epitet TOP događ aja u Hrvatskoj.

Zadovoljstvo sa treć im mjestom nije krio ni mladi kapetan Andi Županović, koji je sa ocem Borisom, ujedno hrvatski big game izbornik i predsjednik kluba organizatora Big game Croatia, ulovio jednu tunu i sa 245 bodova osvojio – broncu.

- Ima vremena i za velike trofeje – skromno nam je kazao Andi, dok je svoju veliku tunu najavio i vrhunski tenor Đani Stipaničv, koji se takođ er otisnuo na more no ovog puta na štapu nije imao ulov.

- Probao sam sve vrste ribolova osim ovog do danas, big game. Sviđ a mi se, pa ć u morati ponoviti odlazak na more i lov na tu morsku grdosiju.

Isplovljavanje na more najavio je i Miro Kovač ministar vanjskih poslova RH, koji je u društvu načelnice Rogoznice Sandre Jakelić i izbornika Borisa Županovića, uručio medalje, pokale i nagrade najboljima.

Ovako dobra sportsko-turistička manifestacija, je pravi iskorak za još uspješniju turističku sezonu – pohvalio je i organizatore i domać ine Opć inu Rogoznica i TZ Rogoznica, kao i Šbensko-kninsku županiju i župana Goran Pauka, te ribolovce njih trideset posada iz deset zemalja, ministar Kovač. A tragom njegovih najava i sudjelovanja u ribolovu na velike tune, ide i Pero Galić, pjevač grupe Opća opasnost koja je u Rogoznici bila zadužena za dobru zabavu. – Naš tekstopisac je ribolovac na rijeci, no mogli bi se i mi rokeri otisnuti na more, pa pjesmom dozvati tunu –našalio se frontman “Opć e opasnosti” koji je vrhunski “odradio” svoj nastup, pa se do kasno u noć orila pjesma na prepunoj novouređ enoj riva u Rogoznici.

Jer osim sportskih događanja na moru big game natjecanja uvijek prati i dobra zabava na kopnu – ovog puta koncertima Giuliana, grupe Magic Seventy, Đanija Stipaničeva, te za kraj, nakon svečane ceremonije dodjele nagrada pobjednicima i veličanstvenog vatrometa, nastupom i Opće opasnosti.

Little game

U sklopu „velikog“ ribolova održava se i nadmetanje u „malom“ ribolovu. Preko trideset djece i to ne samo iz Rogoznice već i iz Njemačke, Italije, Engleske i Poljske, sa svojim kančanicama pokušalo je uloviti i svoj morski trofej, a petorki je uspjelo i imati ribu na udici.

Najbolja sa najtežim ulovom i to bukvom bila je 8-godišnja Iva Sopić, dok je drugo mjesto pripalo Nijemici Marie Zur Michlen koje je takođ er ulovila bukvu. Treć i je bio Josip Jurjević sa ulovljenim knezom i šparom, dok su ulov – kneze – imali joši Luisa Spiertzaki Max Olstowski. Djeca su sva dobila medalje za sudjelovanje i slatke pakete, dok je troje prvoplasiranih nagrađ eno i dječjim satovima.

 

Leave a reply