Pripreme  za ovogodišnje kvalifikacije u Big game ribolovu su gotove. Sve je spremno  za dugo iščekivani Big game spektakl u Komiži.

Kroz tri ribolovna dana timovi će se odmjeriti svoje snage te iskusiti velike doze adrenalina i strasti. 

 

PROGRAM 2014

Natjecateljski dio

Kvalifikacijski međunarodni turnir sa 60 plovila koji se bore za  odlazak na svjetsko prvenstvo u Costa Ricu.

Ovaj turnir ujedno otvara prvo državno prvenstvo u big game ribolovu u Hrvatskoj.

U srijedu 23.srpnja nakon skipper’s meetinga koje je zakazan u 18h je svečano otvaranje samog natjecanja uz večeru, vatromet, nastup Cubisma gdje svi natjecatelji dobivaju starne brojeve.

Tri lovna dana 24., 25. i 26. srpnja započinju isplovljavanjem u 8h, na zvučni znak suca natjecanja, povratak u luku je u 16h.

U večernjim satima slijedi atraktivno vaganje ulovljenih primjeraka na rivi uz brojne gledatelje kao i same natjecatelje. Dobiju se rezultati dana, uz večeru slijedi proglašenje pobjednika dana te opuštanje uz nastup izvođača.

Zadnji lovni dan, subota 26. srpnja kada uz 60 plovila međunarodnog turnira ujedno isplovljavaju i tradicionalne falkuše sa komiškom djecom koja se natječu u Little game tj. udičarenju  donosi pobjednika natjecanja. Na kraju dana slijedi proglašenje pobjednika i dodjela nagrada te opuštanje uz Coloniu.

Revijalni dio

Kao specifičnost ovogodišnje manifestacije najavljujemo LITTLE GAME, natjecanje među djecom od 4-14 godina starosti koji će na starim dalmatinskim brodovima Falkušama isprobati svoje vještine u udičarenju. Cilj natjecanja je potaknuti djecu različitih uzrasta da  slobodno vrijeme provode u prirodi, razvijajući im organizacijske i natjecateljske sposobnosti te koncentraciju.

Gastonomski dio:

S obzirom da je divlja tuna ekskluzivna gastronomska poslastica želimo joj na taj način i pristupiti u pripremi. Iz tog razloga ćemo organizirati kuhanje na otvorenom pašticade od divlje tune za 300 osoba koju će pripremati pobjednik prvog Celebrity Masterchef-a Hrvatska, Luka Nižetić kojem će u pripremi pripomoći poznata hrvatska pjevačica Indira Vladić. Ne sumnjamo da će biti zanimljivo vidjeti jednog Dalmatinca i jednu Slavonku u ovom gastonomskom show-u.

Zajedničke večere i druženja natjecatelja će se odvijati u novouređenom restoranu HUM

Zabavni dio:

Svaki natjecateljski dan bit će popraćen glazbom uživo i nastupom poznatih izvođača: Cubismo, Colonia, Noa & Funk Blasters, Disco inferno, Viške klape i dr., vatrometom, dodjelom nagrada, svakodnevnim gastronomskim partijima, pučkim veselicama, after parijima u Fabrici,  na plaži Kamenice, sajmom nautičke i ribolovne opreme, te autohtonih proizvoda otoka Visa.  

 

Ne propustite priliku postati sudionikom međunarodnih kvalifikacija te pobjedom osigurati svoje mjesto na svjetskom prvenstvu!

 

Leave a reply