Nakon organizacije š estog međunarodnog nadmetanja u trofejnom ribolovu “Big game Komiža 2016.” u mjesecu sprnju – koji je proglaš en ovogodiš njim TOP turističkim događajem – splitski klub Big game Croatia, domaćin je i još jedne značajne turističko-ribolovne manifestacije u kolovozu.

Naime, drugo izdanje ribolovnog natjecanja na tune, iglune, iglane, luce, lampuge,… održat će se u Rogoznici od 10. do 13. kolovoza. “Big game fever Rogoznica 2016.” tako će u tri ribolovna dana okupiti preko četrdeset posada iz desetak zemalja među kojima i ribolovce iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pa Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije,… koji će voditi morske okrš aje za epitet pobjednika ovog natjecanja, ali i vizu za odlazak na svjetsko prvenstvo “big gameš a” u Kostarici dogodine u svibnju.

Ribolov na velike trofeje, gdje će se naravno nagraditi i ulov najteže tune, trofejne tune preko sto kilograma, bit će u rogozničkom akvatoriju, u turističkom biseru š ibensko-kninske županije, mjestu koje je lani “probilo” onu magičnu brojku od preko pola milijuna noćenja.

Svečano otvorenje ove značajne turističko-sportske manifestacije koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, kao i Hrvatske turističke zajednice, te Šibensko-kninske županije, kao i Općine Rogoznica, zakazano je za srijedu (10. kolovoza) s početkom u 21 sat na novouređenoj rogozničkoj rivi. Brojne uzvanike iz političkog, sportskog i estradnog života, kao i Rogozničane te njihove goste, nakon svečanosti otvaranja “Big game fever Rogoznica 2016.”, čeka i dobra zabava uz nastup pjevača Đanija Stipaničeva.

I slijedeća tri dana “Big game fever Rogoznica 2016″. neće nedostajati sportskih ali i zabavnih uzbuđenja. Naime u četvrtak, petak i subotu su na rasporedu ribolovni dani – udice u more se spuš taju u 9 sati a vade iz 17 sati, a u 18 sati na rivi je vaganje ulova. Osim natjecanja, organizatori BG Croatia-Split, sa predsjednikom Borisom Županovićem ujedno i hrvatskim big game izbornikom, pobrinuli su se za vrhunska večernja događanja. Nakon koncerta Đanija Stipaničeva u srijedu, u četvrtak na pozornici na rivi zapjevat će Giuliano, dok je petak rezerviran za povratak u disco-večeri nastupom banda Magic seventy. Subota (13. kolovoza) zadnjeg dana nadmetanja, nakon svečanog proglaš enja pobjednika u 21 sati, slijedi zabava do dugo u noć uz grupu “Opća opasnost”.

Uz ova događanja, organizatori najavljuju još interesantnih zbivanja kao š to je ribolov za najmlađe Little game, koji je na oraru u subotu, kada će i djeca loviti “male” trofeje i to kančanicom.

No ni to nije sve budući će se na more, u svoja prva ribolovna big game iskustva, otisnuti i poznate osobe, a za novinare, snimatelje i fotoreportere brod za praćenje ribolova je osiguran…

 

Leave a reply