TUNA FEVER 2015. – PO PRVI PUTA TURISTIČKO-RIBOLOVNA MANIFESTACIJE U AKVATORIJU ROGOZNICE

Pobjednici prve turističko-ribolovne međunarodne manifestacije Tuna fever Rogoznica 2015. u big game ribolovu su članovi posade broda “Starac”, kapetana Ivana Ledenka. Poznati splitski dizajner cipela, koji je lovio sa Vinkom Marušićem i Antom Karačićem, poveo je u big game ribolov i 5-godišnjeg sina Jana, te suprugu Sandru, koja je očito svojim prisustvom na plovilu demantirala onu kobnu izreku – žena donosi nesreću na brodu. Dapače, nakon tri ribolovna dana i lošeg vremena za ribolov na morske trofeje jer je rogozničkim akvatorijem vladalo olujno jugo, tek zadnjeg dana posada “Starca” je imala ribu na štapu, čime je zabilježila trijumf na ovom premijernom nadmetanju u konkurenciji 23 posade. Ujedno je Ledenko ovom pobjedom osigurao i vizu za odlazak na svjetsko prvenstvo u big game ribolovu u Kostarici 2016. godine.
A druga pozicija na ovoj međunarodnoj “ribolovnoj fešti” u organizaciji splitskog kluba Big game Croatia te Općine Rogoznica, pripalo je češko-hrvatskoj posadi na brodu “Carla” kapetana Daniela Lukasa, uz članove: Dalibor Ivančić, Saša Stamenić i Saša Runau. Treći su, u ribolovu na tune, iglane, iglune, lampuge, luce i trupe, po sistemu catch and realese, odnosno ulovi i pusti, bili Splićani. Posada broda “Limini” kapetana Daria Marijana i Igora Franceshia je tunu na štapu imali zadnjih 15-minuta nadmetanja.
Zanimljivo je kako je posada broda “Tajna veza” kapetana Gordana Pintara u čijoj je posadi i popularni pjevač Željko Bebek te njegov sin 12-godišnji Zvonimir, kao i Duje Ostojić, zaslužila nagradu za fair-play. Oni su ulovili albakora, odnosno trupa dugokrilca. Ostale posade nažalost nisu imale ribu na štapu, no svi sudionici, među kojima i bivši reprezentativni vratar Dražen Ladić, pa bivši nogometaš Hajduka Hrvoje Vejić, kao i Đurđica Bulić kapetanica ženske posade, zadovoljni su vrhunskom organizacijom ovog prvog big game ribolova u rogozničkom akvatoriju, najavljujući obvezan dolazak i dogodine. Budući su osim ribolova, svaku večer bili organizirani i koncerti, pjevali su Maja Šuput, Magic seven, Kopito i Colonia, a paralelno se održavao i sajam autohtonih proizvoda rogozničkog kraja.

LITTLE GAME:

U sklopu Tuna fever Rogoznica 2015. održano je i revijalno nadmetanje Little game za djecu do 14 godina. Mali ribolovci lovili su kančanicom fratre, kanjce, špare, arbune, kneze, a najbolji je bio onaj najmlađi – Dario Karabatić (11 godina) koji je ulovio šest ribica. Drugi je njegov stariji brat Luka Karabatić, te treći Tomislav Pandža. Dječaci (trojica prvoplasiranih) su uz pokale, od Borisa Županovića, hrvatskog big game izbornika i predsjednika kluba organizatora Big game Croatia iz Splita, dobili nagradu Festina dječje satove, dok je svim sudionicima Little gamea načelnica Rogoznice Sandra Jakelić, uručila medalje i slatke pakete Kraša.

 

Leave a reply