Šesti “Big game Komiža 2016.“ , trodnevno ribolovno nadmetanje na velike trofeje u akvatoriju Visa, prošlo je u znaku talijanske posade “Jack Sparrow-Rap tuna”. Osim što su momci kapetana Davidea Serafine, na kraju u konkurenciji 40 posada iz deset zemalja, imali najviše bodova, “zakačili” su oni na svoje udice i najtežu tunu – grdosiju iz morskih dubina tešku 85,4 kilograma

Lijepo je biti na tronu, prvi! I to u Komiži koju obožavamo, idealna je ovo destinacija za big game ribolov – s osmijehom na licu, i rukama punih trofeja za pobjedu na ovogodišnjeg nadmetanju, govori nam Davide Serafini, otkrivajući kako su preklani prvi put bili u Komiži te osvojili treće mjesto, lani su došli do srebra i evo ove godine i zlata! Kao i vize za odlazak na svjetsku smotru najboljih “big gamaše” u Kostarici, u svibnju dogodine. – Na kraju smo ovdje u Komiži imali 1492,4 bodova, odnosno 4 ulovljene i puštene tune, od čega je jedna vagana tuna i sa svojih 85,4 kg je bila i najteža, najtrofejniji ulov nadmetanja. A lani na svjetskom prvenstvu smo bili treći, znači ako nastavljamo tradiciju svake godine jedno mjesto više, smiješi nam se još jedna medalja i svjetskog sjaja – do u detalje nam je nove planove otkrio kapetan Davide Serafini. A drugu poziciju u Komiži, imaju ribolovci iz Splita – srebrna je posada broda “Limini” kapetana Daria Marijana, Igor Franceshi i Jakov Begović, koji su imali 4 ulovljene i puštene tune, vrijedne 980 bodova, kao i trećeplasirani tim iz Dubrovnika “Servantes Triglav osiguranje” kapetana Mare Sekule, te posada: Igor Zdenjak, Ante Matijaca i Marin Matijaca. Što se pak trofejnih ulova tiče – prvog ribolovnog dana najtežu tunu na krmi imali su Talijani, a drugog dana legendarni košarkaš Nikola Vujčić na svom brodu “Mala Mirca”. Njegova morska ljepotica na vaganju je imala 53,8 kilograma, dok je trećeg ribolovnog dana najteža bila tuna posade “Petiva” sa 63 kilograma.

Ukupno je na nadmetanju u organizaciji splitskog kluba Big game Croatia te Borisa Županovića hrvatskog big game izbornika, 36 riba zakačeno i pušteno uhodanim sistemom “catch and realease” bodovano, dok je izvučeno na krmu brodova 9 riba, odnosno sedam tuna i dvije prekrasne lampuge. Ukupna težina ljepotica iz morskih dubina, sedam tuna iznosi 385 kg, dok su lampuge na vagi pokazale – jedna 5,4 odnosno 8 kilograma, ukupno 13,4 kg. Sve ovo je itekako odličan “mamac” ribolovcima i zaljubljenicima u ovaj adrenalinski sport da dođu u Komižu i dogodine, jer osim uzbudljivih događanja na moru, organizatori su se pobrinuli i za vrhunsku zabavu na kopnu, pa su svi uživali u koncertima Luke Nižetića, grupe Magazin, nastupu klape te u glazbi DJ Sale i DJ Kamenog.

6. Ostvaren rezultat i plasman – 1. DAN
6. Ostvaren rezultat i plasman – 2. DAN
6. Ostvaren rezultat i plasman – 3. DAN
7. Ostvareni rezultati i plasman – UKUPNO NAKON TRI DANA

Little game

Treće godine je održan i “mali ribolov”, odnosno little game za djecu od 7 do 14 godina koji su lovili iz tradicijskih brodova komiških ribara – falkuša. Svega je bilo na udicama djece, od fratara, kanjaca, pirki, kantara, a pobjedu piše djevojčica – Lana Vidović. Devetogodišnjakinja, koja uz odlazak na more obožava i ples, ulovila je 196 grama ribe, dok je drugo mjesto pripalo lanjskom pobjedniku Pablu Andri Zankiju sa 166 grama, a treći je sa ulovom teškim 150 grama bio Marino Marasović.

 

Leave a reply